Minnie

Minnie on ulkoa löydetty pentu, joka pääsi muuttamaan kissakaverilliseen kotiin heinäkuussa 2020.

Huolimatta elämän alkutaipaleesta tämä nuori kissaneito on luonteeltaan utelias – siellä missä tapahtuu, niin siellä on myös Minnie. Paitsi jos imuroidaan, sillä se lasketaan sellaiseksi toimeksi, mihin ei ole Minnien mielestä tarpeen osallistua.  Ikkunoista päivystäminen sen sijaan kuuluu kissan tehtäviin ja sitä Minnie mielellään harrastaakin. Olisi siis hyvä, että tulevassa kodissa olisi mahdollisuus päästä toteuttamaan päivystys-tehtävää ikkunoista/parvekkeelta turvallisesti ja nenänjäljet lasissa katsottaisiin olevan vain jälkiä hyvin suoritetusta työstä.

Alussa Minnie oli pieni sähisijä. Nykyisin tämä ei ole moksiksikaan, jos esimerkiksi ohi kävellään. Kun kotiin tullaan avaimella Minnie saattaa vähäsen raottaa silmiään tarkistakseen tulijan henkilöllisyyden, mutta tuttu ihminen ei anna aihetta esimerkiksi piiloutua. Minnie on jo antanut ihmisten silittää, vaikka se vähän jänskättää, mutta herkkupalat ovat hyvä houkutin.  Minnie on alkanut viime aikoina hakeutumaan ihmisten seuraan. Rauhalliset liikkeet on kuitenkin hyvä muistaa eli välttämättä ihan pienten lasten perheeseen Minnie sovi.

Tämä tyttönen kurnuttaa, kun kaipaa leikkiseuraa. Höyhenkeppi on mieluisa. Laserlelu on ihan paras mutta ne maitotölkin korkit ovat kaikkein parhaimpia. Niitä kanniskellaan suussa kuin voitonmerkkiä ja kuljetetaan paremmalle paikalle leikkiä joko yksin tai porukassa.

Minnie nauttii kissaseurasta ja tulee toimeen rauhallisen tai vähän villimmänkin kavein kanssa, sillä leikin käydessä liian rajuksi tämä tyttö ilmoittaa siitä äänekkäästi. Sen jälkeen voidaan kuitenkin taas olla kavereita, vaikka oltaisiin oltu vähän eri mieltä. Sijaiskodissa on kiva liimaantua kissakaverin kylkeen ja kuljeskella pitkin asuntoa.  Yhdessä puuhataan kaikenmoista muutakin; leikitään ja nukutaan. Sijaiskodissa kaksikko Minnie ja Pyry olivat aluksi eristyksissä. Kun nämä päästettiin pois eristyksistä, niin Minnie turvautui paljon Pyryyn esimerkiksi kulkemalla tämän perässä. Mielellään tämä kaksikko ottaisi varmaan yhdessä ison askeleen elämässä muuttamalla yhteiseen loppelämän kotiin.

Ruuan suhteen Minnie on kaikkiruokainen, vaikka joskus vähän tekee mieli nirsoilla. Herkkupalat ovat kiva juttu ja niiden kautta vie tie tämän kissan sydämeen. Sekä tietenkin vanha sanonta ”maltti on valttia” pätee myös Minnien kohdalla.