Alexis

Alexis, tuttavallisemmin Allu on arviolta 2016 syntynyt komea poikakissa.

Alexis on herkkä ja valloittava persoona. Melko haastavan yhteisen alkutaipaleen jälkeen nykyisessä sijaiskodissa Allusta on kuoriutunut varsin kelpo kissaherra.
Hieman ujosta luonteesta huolimatta Alexis reipastuu päivä päivältä ja on selkeästi myös kiinnostunut ihmisestä ja kaipaa seuraa. Päivät menee pitkälti nukkuessa. Tosin aktiivisuus päiväsaikaan on selkeästi lisääntynyt luottamuksen lisääntymisen myötä. Oma iglu toimii tarvittaessa turvallisena lepäilypaikkana ja sohva on toinen suosikkipaikka nokosille.
Alexis leikkii yksinään leluhiirillä ja pehmeällä pallolla. Ihminen kelpaa leikkikaveriksi aina välillä ja erityisesti keppileikki kiinnostavat. Liika innokkuus ja äkkinäset liikkeet leikissä saavat pojan kuitenkin vetäytymään yhteisestä leikistä. Maltti tuntuu olevan valttia siis leikkihommissakin sen kanssa. Aina välillä ollaan sen verran rentoina, että pienet hepulisäntäilyrallit on toteutettu sohvalla ja olkkarin maton kanssa paini on myös kivaa.
Tämä kolli ei niin välitä korkeista paikoista ja ikkunalaudallekin kuljetaan sohvan kautta. Ikkunalaudalla Alexis seuraa mielellään ulkomaailman tapahtumia ja vaanii pikkulintuja. Hyllyjen ja pöytien päälliset ovat siis jääneet rauhaan. Ihmisen mennessä nukkumaan, välillä kuuluu muutamia vaimeita naukuja hyvän yön toivotukseksi tai ehkä kaihoisaksi kaverin kutsuksi, muutoin Allu ei juuri pidä meteliä itsestään.
Alexis viettää mielellään aikaa tutun ihmisen kanssa samassa tilassa ja pystyy rentoutumaan kun ihminen malttaa pysyä paikallaan. Liian innokkaasti lähestyvän tai kovasti touhuavan ihmisen tieltä Allu mielellään väistää kauemmas tarkkailemaan.  Riittävän etäisyyden päästä silmiä kyllä siristellään ystävällisimielisesti puolin ja toisin.
Ruoka-aikaan Allu on varmasti paikalla. Hän on ollut hieman valikoiva märkäruoan kanssa, mutta pääsääntöisesti lautanen syödään aina tyhjäksi. Kuivaruuan Alexis mieluiten metsästää, niin että ihminen heittelee niitä. Raksujen metsästyksestä onkin tullut päivittäinen yhteinen rutiini sijaiskodin ihmisen kanssa. Siinä samalla ollaan pikkuhiljaa totuteltu kosketukseen. Nykyään posken ja niskan kevyt rapsuttelu ei enää aiheuta sen suurempaa säpsähtelyä raksujen syönnin yhteydessä. Varsinisia silityksiä Alexis ei vielä vastaanota, mutta kosketukseen totuttelu on hyvällä mallilla.
Sohvan alle mennään enää hyvin harvoin piiloon ja sieltä tullaan useimmiten nopeasti pois.  Säikähtäessään Allu siis väistää tai piiloutuu.

Alexis reagoi stressaaviin tilanteisiin ohipissailulla. Sen vuoksi se syö tällä hetkellä calm-raksuja, jotka maistuvat erittäin hyvin. Lisäksi sijaiskodissa on ollut koko ajan käytössä petremedy haihdutin. Näiläl avuilla sekä kärsivällisyydellä ja oman tilan antamisella ollaan otettu huimia harppauksia ja nykyään pisut menee hiekkalaatikkoon. Allun unelmien loppuelämän kodissa on rauhallinen meno ja sielä ei ole lapsia. Siellä myös ymmärretään hänen herkkyyttä ja mahdollisia ohipissavahinkoja ja niitä ehkä osataan ennakoidakkin. Ihmisillä on aikaa yhteisiin raksujenmetsästyshetkiin ja kärsivällisyyttä tutustua rauhassa. Hän viihtyisi ehkä ainoana kissana tai hyvin rauhallisen ja tilaa antavan kissan kaverina. Liian aktiivisesta tai tomerasta kissakaverista on stressaavia kokemuksia.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.
Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksenluovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!