Sohvi Sartor

Sohvi on 2019 syntynyt, leikkisä ja pentumainen kissatyttö, joka muutti omaan loppuelämän kotiin heinäkuussa 2020.

Sohvi on kooltaan aika pieni kissaneiti, jolla on hieno lämpimän punaisen sävyinen turkki paikoin pitkähköllä karvoituksella.

Sohvi on osoittautunut todella kissasosiaaliseksi, ja huusi koko eristysajan vessan oven takaa seuraa sydäntä raastavasti maukuen päivin ja öin. Alkueristyksen purun jälkeen se säntäsi suoraan toisten kissojen luo, ja yhteiselo sijaiskodin kahden muun, vähän Sohvia vanhemman kollikissan kanssa on sujunut todella hyvin. Sohvi kaipaa selvästi seuraa ja hakee turvaa muista kissoista, joten sopivasta loppuelämän kodissa tulisi ehdottomasti löytyä kissaseuraa. Ihmissosiaalinen kissakaveri vauhdittaa myös neidin ihmisiin tottumista.

Sohvi on vielä vähän arka ihmisten läheisyydessä, ja saattaa huitaista varoituksena herkästi tassullaan liikaa ja liian nopeasti mukavuusalueelleen tunkeutuvaa ihmistä. Sohvia saa kuitenkin jo hienovaraisesti silittää ruoka-aikojen läheisyydessä, ja ihmisten nähden uskalletaan jo torkkua raapimapuun ylätasoillakin. Lapsiperheeseen Sohvi ei välttämättä hienoisen arvaamattoman läpsimistaipumuksensa vuoksi sovi, vaikkei se kynsiä tuppaa juuri ihmisiä kouluttaessa käyttämäänkään. Sijaiskodissa Sohvi on ehtinyt tottumaan vilkkaaseen koiraan, joka ei sitä enää juuri pelota mutta saattaa myös välillä saada tassusta jos tulee turhan lähelle pällistelemään.

Vielä kovasti pennun tuntuisella Sohvilla on varmasti paljon kesyyntymispotentiaalia käyttämättä, ja se on jo lyhyessä ajassa kehittynyt huimasti hyväksymään ihmisten läsnäoloa ja lääppimistä .Ennen kaikkea Sohvi ollut mainio leikkikaveri ja seuralainen muille sijaiskodin kissoille, ja vaikuttaa tyypiltä joka voisi tulla helposti monenlaisen mirrin kanssa toimeen.