Skye ja Moonlight EMME ETSI KOTIA TÄLLÄ HETKELLÄ

Skye ja Moonlight ovat arviolta 12/2019 syntyneitä rapsutuksia rakastavia pentuja, jotka etsivät loppuelämän kotia joko yhdessä tai erikseen.

Skye on pieni mustavalkoinen naaraskissa, joka on täysin kesy sylikissa. Se alkaa kehrätä heti ihmisen läheisyydessä, ja on hyvin utelias ja kaikessa mukana. Kissaseuran lisäksi se tarvitsee elämäänsä ihmistä, jonka syliin kiivetä, sillä syli on sen lempipaikka.

Moonlight on kollinalku, joka on väritykseltään kokomusta rinnassa olevaa valkoista karvatuppoa lukuunottamatta. Moonlight on luonteeltaan siskoonsa verrattuna vetäytyväisempi ja herkempi, mutta silti ihmisestä turvaa ja läheisyyttä hakeva ja myös hyvin utelias, ja on edistynyt paljon. Moonlight kehrää ja kiehnää ihmisen jaloissa, ja hakeutuu ihmisen viereen sohvalle nukkumaan. Moon ei ole vielä tullut syliin makaamaan, mutta on kyllä käväissyt sylissä.

Kissoissa on puolivuotiaille pennuille tyypillisesti energiaa loputtomasti. Molemmat rakastavat leikkimistä, ja leluiksi kelpaakin lähes mikä tahansa, mutta kummankin lempipuuha on laserpisteen jahtaaminen, ja he edellyttävät että uudesta kodista ehdottomasti löytyy sellainen. Kissat ovat todella uteliaita ja kaikessa mukana, ja imurointi on yksi ainoita asioita joita ihminen saa tehdä ilman vintiöiden avustusta. Moonia kiinnostaa vesi ja se meinaa tunkea suihkuunkin ihmisen kanssa.

Skye on niin utelias ja nopeasti uuteen ympäristöön sopeutuva, että valjasulkoilu varmasti sen kanssa sujuisi. Valjaissa olemista on harjoiteltu ensin sisällä ja sitten parvekkeella, ja se on alkanut sujua nopeasti, vaikka välillä hihna olisikin Skyen mielestä hauska lelu.

Kynsien leikkuuta on Skyen kanssa myös harjoiteltu, ja se sujuu jo hyvin kunhan Skye on tarpeeksi rennossa päiväunitilassa, jolloin Skye vain kehrää koska saa olla ihmisen lähellä. Skyetä saa myös vapaasti nostella, mutta se ei tykkää jäädä syliin nostettuna, vaan tulee syliin omasta aloitteestaan jatkuvasti. Moonlightia sijaiskoti ei ole hennonut vielä häiritä valjaiden tai kynsienleikkuun harjoittelulla, mutta harjoittelua on aloitettu tassujen kosketteluun totuttamisella. Myös nostelua on Moonin kanssa vähän harjoiteltu.

Molemmat maukuu ihmiselle, ja erityisesti Skye on kova komentamaan jos on esimerkiksi huomiota vailla. Moonlight on siskoaan hiljaisempi mutta siltäkin asiaa löytyy, erityisesti jos nälkä vaivaa. Moon nauttii erityisen paljon kun ihminen juttelee sille. Kun pentujen täytyi vaihtaa sijaiskotia, niin Skye oli heti kuin kotonaan ja luotti uuteen ihmiseen. Moonlight oli selvästi pelokkaampi mutta haki rapsutuksia kuitenkin jo seuraavana päivänä.

Moonlight alkoi tehdä tarpeitaan vääriin paikkoihin kun pentujen veli kiusasi sitä ja häiritsi Moonin asiointirauhaa, ja ongelma loppui kun pomottaja siirrettiin toiseen sijaiskotiin. Moonlightin stressiherkkyyteen kannattaa kuitenkin uuden kodin varautua, ja kiinnittää erityishuomiota mikrohiekkaan ja vessojen määrään ja siisteyteen.

Vieraita sijaiskodissa on käynyt vain kerran, ja vaikka ihmiset rymistelivät asuntoon suurten multasäkkien kanssa, niin Skye oli todella utelias vieraasta ja haki siltä rapsutuksia. Moonlight puolestaan pysytteli koko lyhyen vierailun ajan turvapaikassaan korkean kaapin päällä. Skye sopisi erityisen hyvin myös lapsiperheeseen. Moonlight vaatii hieman enemmän kissanlukutaitoa kuin pienemmillä lapsilla yleensä on, eikä aina ole vastaanottavainen ihmisen aloitteesta tulevalle kosketukselle, mutta on ainakin kissalukutaitoisen aikuisen kanssa ilmoittanut rajojensa ylittymisestä hyvin hellästi.

Yhdessä pennut jahtaavat toisiaan ja painivat, usein nukkuvat päiväunia lähekkäin sekä pesevät toisiaan. Skyestä olisi Moonlightille turvaa uudessa kodissa, ja kissat nauttivat toistensa seurasta, joten yhteinen koti olisi heille varmasti mieluinen vaihtoehto, mutta sopeutuisivat varmasti myös eri koteihin kunhan vastassa olisi sopivan oloista kissaseuraa.

 

Kissat etsivät sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissoina, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.
otathan yhteyttä ensisijaistesti adoptiolomakkeen täyttämällä. Voi tiedustella kissaa myös numerosta 050 599 4697 tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksenluovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!