Riesu van Pikis

Riesu van Pikis on arviolta 4/2019 syntynyt kissa, joka etsii kissakaverillista kotia tai kotia yhdessä kaverinsa Helmin kanssa.

Riesu muutti yhdessä Helmin kanssa omaan loppuelämän kotiin maaliskuussa 2020. Kodissa puhjenneen allergian vuoksi Helmi ja Riesu kuitenkin joutuivat palaamaan yhdistykselle kesäkuussa 2019.

Vaikka Riesu onkin nimetty räyhänhengen mukaan (Harry Potterista) , niin Riesu on luonteeltaan ennemminkin tarkkailija kuin keppostelija. Tämä Riesu seuraa mielellään sijaiskodin ihmisten tekemisiä suurilla silmillään muutaman metrin päästä tuijottaen.

Nyt kun uusien ihmisten kanssa toi toimittu muutama viikko ollaan edistytty jo kivasti kun muutosta tuli hieman takapakkia.
Ihmisen kädet ovat vielä vähän arveluttavia, mutta niitä tullaan kyllä haistelemaan kunhan ihminen malttaa olla aloillaan eli äkkinäiset liikahdukset saavat Riesun vielä varovaiseksi. Keppilelut ovat Riesun lempileluja ja oikeastaan se ”ainoa ja oikea”, sillä muut lelut eivät niinkään houkuta. Niiden kanssa leikkiessä Riesu uskaltautuu jo aivan ihmisen vierelle.

Nämä lelut ovatkin siis uudessa kodissa oivallinen tapa harjoitella läheisyyttä ja ihmisen kosketusta. Se onkin tärkeää, koska Riesulla on pidempi turkki eikä ole tällä hetkellä harjattavissa. Uuden kodin tarvitseekin sitoutua koskemisen ja harjaamiseen harjoitteluun. Esimerkiksi ensin keppilelulla silittämistä ja koskettamista ja siitä varovaisesti kädellä leikin yhteydessä ja lopulta harjaaminen.

Sen jälkeenkin kun harjaaminen alkaa sujua tulee pitkää mielessä, että Riesu on pidempiturkkinen ja turkin hoito ottaa vähäsen enemmän aikaa kuin lyhytturkkisemmilla kissoilla.

Riesu telmii mielellään muiden kissojen kanssa ja erityisesti kissakaverinsa Helmin. Raapimapuu on Riesun lemppari ja siellä tämä yleensä nukkuukin. Olisi siis aivan mahtavaa, jos uudessa kodissa olisi iso raapimapuu, missä olisi erilaisia köllimistasoja.

Riesu on kissasosiaalinen eli tämä kissa tarvitsee itselleen kissakaverin, joka jaksaa telmiä ja jolta oppia luottamusta ihmistä kohtaan tai yhdessä opetella luottamusta. On myös tärkeää antaa Riesulle aikaa kehittää luottamusta ihmistä kohtaan ja kukaties millainen karvainen keppostelija tästä kissasta kehittyykään.

Neiti asustelee samassa sijaiskodissa Helmin kanssa. Kissat rakastavat peuhata yhdessä ja Helmiltä Riesu saa valtavasti luottamusta ihmisiä kohtaan ja hyvää esimerkkiä.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.
Otathan yhteyttä ensisijaisesti adoptiolomakkeen kautta. Voi tiedustella kissaa myös numerosta 050 599 4697 tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksenluovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!