Hippu

Hippu on vuoden ikäinen nuori energinen kolli, joka etsii kissakaverillista kotia.

Pennusta on kasvanut aikuinen kolli ja nimi on auttamattomasti kasvun myötä muuttunut hivenen harhaanjohtavaksi. Hippu ei ole nimittäin mikään pikkuruinen hippunen. Tämä kookas kissa ylettyy sinne, minne haluaa. Sen vuoksi uudessa kodissa kannattaa varautua siihen, että mahdollisille arvoesineille löydetään tavallistakin kissaturvallisemmat säilytyspaikat.

Koon lisäksi myös luonnetta Hipulta löytyy roimasti. Tämä kaveri ei säikähdä helposti, ainoa selkeästi pelottava asia tuntuu olevan imuri, tuo kissojen suuri kauhu. Vieraatkin ihmiset kuuluvat ”ei pelottavaa”-lategoriaan, jahka heidät on ensin todettu vaarattomiksi kauempaa tapahtuvalla tarkastelulla.

Aamut ja päivät Hippu ottaa rauhallisesti, silloin on hyvä torkkua ja tehdä kiireettömiä hommia. Illan tullen alkaa energiataso nousta, joka saattaa johtaa sellaisiin vauhtihepuleihin, että on parempi väistyä, ettei jää kissaraketin alle. Uudessa, loppuelämän kodissa kannattaa varautua siihen, että tämä kissa tarvitsee paljon aktivointia ja leikittämistä.
Kissakaveri onkin tärkeä osa aktivointia ja se on nyt asustellut mielellään useamman kissan porukassa. Kaverin tulisi olla itsekin reipas, kovin alistuva kissa kun voi jäädä itsevarman Hipun pompoteltavaksi.
Muuten Hippu toivoo kodiltaan rauhallisuutta, levoton ympäristö on Hipun mielestä vähän stressaavaa ja silloin voi esiintyä hutipissailua.

Hipulla on pahana tapana nuolla erilaisia pintoja sekä asioita. Tämän vuoksi onkin tärkeää, ettei esimerkiksi muovipusseja jätetä kissan ulottuville valvomatta vahinkojen välttämiseksi.

Hipun ruokavalio on paikoitellen haasteellinen, mutta uusi omistaja saa kyllä tietoa asiaan liittyen. Nimittäin pakastettu alaskan seiti raakana on Hipun suurinta herkkua. Niin suurta herkkua, ettei Hippu mitään muuta söisikään. Sijaiskodissa on hyvin saatu Hippu syömään tasapainoisemmin muutakin ruokaa ja uudenkin kodin tulee pitää huoli siitä, ettei ruokavalio yksipuolistu liikaa. Seiti kannattaakin siis jättää vain erityisiin herkkuhetkiin.

Ikävänä piirtäänä muuten ihmisen kanssa juttuun tulevalla Hipulla on hellyysaggressio.  Se saattaa reagoida liian pitkään jatkuneisiin silittelyihin nappaamalla kädestä kiinni.   Tämän vuoksi Hippu ei sovi ihan pienten lasten seuraan. Hellyysaggressio on pohjinmiltaan tilanne, jossa ihminen ei havannoi kissan elekieltä tai se on niin pienieleistä, että sitä on hankala havaita. Osa kissoista oppii hellyysaggressiosta kokonaan pois, osa taas viestittää eleillään sen verran selkeästi, että ihmisen on helppo lopettaa esim. rapsuttaminen ajoissa.  Vaatii siis yhteisen sävelen opettelemista.

Jos sydämessäsi on hipun kokoinen kolo, niin saattaa tämä luonteikas Hippu sujahtaa siihen oikein sopivasti.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.
Otathan yhteyttä ensisijaisesti adoptiolomakkeen kautta. Voi tiedustella kissaa myös numerosta 050 599 4697 tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksenluovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!