Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Jotta yhdistys pysyy toimintakykyisenä, tarvitsee se jatkuvasti vapaaehtoisia apulaisia monenlaisiin käytännön tehtäviin. Tehtävien vaativuus ja niihin kuluva aika vaihtelevat paljon, ja Dewissä lähdetään aina siitä, että jokainen auttaa kykynsä ja halunsa mukaan, pienikin panos on meille suuri! Pystyisitkö tarjoamaan silloin tällöin kissalle kyydin eläinlääkäriin? Haluaisitko tulla hyväntekeväisyysmyyjäisiin apulaiseksi? Vai kiinnostaisiko ottaa hieman enemmän vastuuta ja päästä toiminnan ytimeen, pelastamaan kodittomia kissoja ja auttamaan niiden sijoittamisessa sijaiskotiin ja myöhemmin pysyvään kotiin?

Alla on esitelty tarkemmin eri vapaaehtoistyön muotoja yhdistyksessä; jos auttamishalusi herää, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla info[at]dewi.info ja kerro, miten haluaisit osallistua toimintaamme!

Tapahtuma-avustajat ja -järjestäjät

Syltty-maskotti kerää varoja yhdistyksen vapputapahtumassa.

Apulaisia tarvitaan tapahtumiin joko auttamaan järjestelyissä tai ”tiskin taakse” avustamaan myyntityössä tai yhdistyksen toiminnan esittelyssä. Tapahtumissa olet aina jonkun kokeneemman yhdistyskonkarin kaverina, joten yhdistyksen toiminnasta kertomisen oppii ensimmäisten tapahtumien yhteydessä muita kuuntelemalla! Ajankohtaisista tapahtumistamme löytyy lisätietoa täältä.

Vapaaehtoistoimintaan kaivataan myös henkilöitä, joita kiinnostaa vuosittaisten tai yksittäisten tapahtumien suunnittelu ja järjestely. Tässä hommassa on mahdollisuus laittaa oma luovuus käyttöön hyvän asian puolesta. Tapahtumajärjestely vaatii hieman sitoutumista, mutta ajallisesti työ ei ole kovin suuri. Tapahtumanjärjestäjän ei myöskään ole välttämätöntä osallistua itse tapahtumaan paikan päällä. Tapahtumia koordinoi yhdistyksessämme usean henkilön tapahtumatiimi.

Yhdistyksellä on voimassa rahankeräyslupa Lounais-Suomen alueella ja keräyslipas löytyykin yleensä Dewin pöydän kulmilta tapahtumissa, joissa olemme osallisina. Toisinaan kaipaisimme tapahtumiin avuksi henkilöitä lähtemään lippaan kanssa kierrokselle. Etenkin sosiaalisen ja halittavan koirakaverin kanssa lipaskeräily on erittäin tuottoisaa!

Tapahtumatiimiin tai satunnaiseksi tapahtuma-avustajaksi voit ilmoittautua laittamalla sähköpostia osoitteeseen info[a]dewi.info. Jos haluat järjestää tapahtuman yhteistyössä kanssamme, ota yhteyttä osoitteeseen tapahtumat[a]dewi.info.

Autoapulaiset

Kaikilla yhdistyksen aktiivisilla toimijoilla ja sijaiskodeilla ei ole käytössään autoa. Niinpä avuliaita kuskeja tarvitaan aika ajoin eläinlääkärikäynteihin ja tavaroiden kuljettamiseen esim. kirppikselle tai muihin tapahtumiin. Myös sijaiskoteihin täytyy silloin tällöin toimittaa tarvikkeita.

Autoilijoiden apua tarvitaan lisäksi toisinaan järjestettävissä loukutusprojekteissa, joissa loukulla yritetään pyydystää kissoja alueilta, joilla tiedetään liikkuvan useita ei-kenenkään-kissoja. Loukutusprojektien aikana loukku tulee sopivin väliajoin käydä tarkistamassa. Erityisesti talvisäällä loukkua tulee tarkkailla tarpeeksi usein, ettei sinne mahdollisesti mennyt eläin joudu kärsimään kylmästä.

Loukutusavustajat

Kiinni jäänyt kissa ihmettelee loukun tarkistajaa.

Yhdistys ottaa kiinni ja sijoittaa sijaiskoteihin pääasiassa arkoja ja villiintyneitä kissoja, joiden kiinnisaamiseksi tarvitaan usein pitkäaikaista loukutusta. Yhdistyksen sisällä toimii vapaaehtoisista koostuva ”loukutusrinki”, jonka jäsenet avustavat loukutuksissa tarkastamalla loukkuja ja kyyditsemällä kiinni jääneitä kissoja sijaiskoteihin. Keskeinen kommunikointiväline ringissä on yksityinen Facebook-ryhmä. Auto on tässä työssä eduksi, mutta ei aivan välttämätön. Loukun tarkistusvuorot jaetaan aina usean henkilön kesken, jotta urakka ei kasvaisi liian suureksi yksittäiselle ihmiselle. Ringissä toimijoita onkin jo useita kymmeniä!

Sijaiskotitoiminnan koordinointi

Dewin toimintaa rajoittaa ehkä eniten se, miten paljon sijaiskotitoimintaa pyörittävä sijaiskotivastaava ja tämän apukädet ehtivät ottaa vastaan kodittomia kissoja ja huolehtia siitä, että kissat pääsevät ajallaan eläinlääkäriin, että sijaiskodeissa on tarpeeksi tarvikkeita ja ruokaa ja muutenkin kaikki kunnossa. Tämä on yhdistyksen toiminnan keskeisintä työtä ja erittäin palkitsevaa: Sijaiskotitiimissä oppii käytännön työssä valtavan paljon erilaisten kissojen käyttäytymisestä, pääsee seuraamaan kissojen kesyyntymisprosessia alusta loppuun ja tutustuu lukemattomiin, toinen toistaan valloittavampiin kissapersooniin. Sijaiskotitiimiläisten yksi tärkeä tehtävä onkin juuri kissakokemuksen kerryttäminen ja tiedon jakaminen eteenpäin uusille sijaiskodeille. Toisaalta sijaiskotitoiminnassa voi auttaa myös pienemmin panoksin; Apua voi tarjota esimerkiksi vain eläinlääkäriaikojen varailussa ja/tai kissojen kiinniottamisessa eläinlääkärikäyntejä varten. Kaikkeen toimintaan annetaan tietenkin kunnollinen perehdytys ennen tositoimiin ryhtymistä! Tällä hetkellä neljä henkilöä vastaa siitä, että noin 100 Dewi-kissaa pääsee joka vuosi turvaan luonnon armoilta, saa asianmukaisen hoidon eläinlääkärissä, kesyyntyy sijaiskodissa, tulee yhdistyksen nettisivuille etsimään kotia, ja luovutetaan lopulta pysyvään kotiin. Tavoitteemme on edelleen kasvattaa sijaiskotitiimiä, sillä sen myötä pystymme myös auttamaan entistä useampaa kissaa! Sijaiskotitiimiläinen voi myös itse toimia sijaiskotina, mikäli haluaa. Sijaiskotitiimiin voit ilmoittautua mukaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen sijaiskotiasiat [a] dewi.info.

Kirpputoritiimi

Yhdistys ottaa mahdollisuuksien mukaan vastaan kirpputorilahjoituksia ja osallistuu yksittäisiin myyntitapahtumiiin. Kirpputoritoimintaa pyörittää joukko vapaaehtoisia, jotka vastaanottavat ja varastoivat lahjoitustavaraa ja osallistuvat myyntitapahtumiin. Kirpputoritiimiin voit ilmoittautua laittamalla sähköpostia osoitteeseen kirpputori [a] dewi.info.

Kissanhoitoapu

Yhdistyksen kissat asuvat pysyvän kodin löytymiseen asti sijaiskodeissa, ja silloin tällöin sijaiskodit tarvitsevat kissanhoitoapua esimerkiksi viikonloppureissun ajaksi. Usein hoitoapu tarkoittaa sitä, että hoitaja käy 1-2 kertaa vuorokaudessa ruokkimassa kissan/kissat ja siivoamassa hiekkalaatikot. Kesyjen kissojen kanssa saa myös mieluusti viettää aikaa leikkien ja rapsutellen. Jos hoitoapua tarvitaan pidempään kuin pariksi päiväksi, voi hoitaja joskus myös ottaa kissan oman kotiinsa sijaiskodin poissaolon ajaksi. Dewin sijaiskodit sijaitsevat pääsääntöisesti Turun rajojen sisäpuolella.