Ohjeita kissanomistajille

Kissanottajan opas – usein kysytyt kysymykset

– Opas kaikille niille, jotka harkitsevat kissan ottoa Dewiltä. Paljon vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, myös muidenkin kuin kissaa etsivien luettavaksi!

Kissa karkuteillä

– Miten menetellä, kun kissa pääsee karkuun kotoa tai valjaissa ulkoillessaan? Noudattamalla ohjeita saat karkurin takaisin kotiin mahdollisimman nopeasti.

Ohjeita uuteen kotiin

– Tämä ohjepaketti annetaan mukaan jokaiselle Dewiltä kissan adoptoineelle kodille. Artikkeli sisältää perusohjeita jokaiselle uuden kissan taloon hankkineelle. Ohjeita annetaan myös siihen, miten edetään kahden toisilleen ennestään tuntemattoman kissan tutustuttamisessa toisiinsa.

Ohjeita aran kissan omistajalle

– Artikkelissa perehdytään aran kissan kesyttämiseen ja tyypillisimpien stressioireiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Ohjeita annetaan myös lääkärikäyntejä ja lääkitsemistä varten. Tarkemmin aran kissan käsittelyyn on perehdytty ”Ohjeita aran ja pelokkaan kissan käsittelyyn” -artikkelissa.

Ohjeita aran ja pelokkaan kissan käsittelyyn

– Moni kesy kissakin muuttuu pelokkaaksi, kun on aika ottaa se kiinni tai viedä se eläinlääkärin pöydälle. Artikkelissa annetaan neuvoja siihen, miten kissan kiinniotto ja käsittely onnistuu niin, että kissalle tuotetaan mahdollisimman vähän stressiä ja pelkoa. Ohjeet säästävät toivon mukaan myös omistajan hermoja ja haavanpuhdistusvälineitä.

Kissan lisääminen Kissaliiton mikrosirurekisteriin

– Kissan adoptoimisen jälkeen omistaja voi rekisteröidä kissansa maksutta Kissaliiton mikrosirurekisteriin. Ohjeet siihen löytyvät oheisesta linkistä. Kaikki Eläinsuojeluyhdistys Dewiltä adoptoidut kissat on yhdistyksen puolesta rekisteröity Kissaliiton palvelulle rinnakkaiseen Turvasiru-palveluun, johon omistaja saa omat käyttäjätunnukset.