Välityspalvelun eläimet

Omalle lemmikillesi uusi koti? Tietoa välityspalvelustamme:

Resurssimme eivät riitä muiden kuin löytöeläinten majoittamiseen, mutta voimme ottaa uutta kotia etsiviä lemmikkejä välitykseen. Tämä tarkoittaa sitä, että eläintä mainostetaan näillä sivuilla, mutta välitysilmoituksessa julkaistaan lemmikin omistajan yhteystiedot, jolloin uuden kodin tarjoajat voivat ottaa yhteyttä suoraan omistajaan. Täten välityspalvelun kautta kotia etsivien eläinten luovutukseen liittyvät yksityiskohdat ovat kokonaan edellisen ja uuden omistajan välisiä asioita.

Välityspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille lemmikeille, jotka eivät yrityksistä huolimatta ole onnistuneet löytämään uutta kotia ns. tavanomaisin keinoin. Mikään pika-apu välityspalvelumme ei välttämättä ole, eli jos uuden kodin löytymisellä on todella kiire, suosittelemme etsimään kotia muita väyliä pitkin.

Uutta kotia kannattaa lähteä etsimään vaikkapa kyselemällä, löytyisikö uutta kotia omasta tuttavapiiristä. Myös kauppojen ilmoitustauluille ja nettiin kannattaa laittaa ilmoituksia. Netistä löytyy esim. Lemmikkipalstat sekä lukuisia eläinaiheisia keskustelupalstoja, joista usein löytyy osionsa myynti- ja kodinetsintäilmoituksille. Kodinvaihtajat ry puolestaan on keskittynyt kotia vaihtavien lemmikkien uudelleensijoitukseen.

Kannattaa muistaa, että lemmikkiä ei kannata tarjota ilmaiseksi, vaikka se tuntuisi nopeuttavan kodin löytymistä. Kohtuullisen korvauksen pyytäminen eläimestä hillitsee lemmikin ottamista liian heppoisin perustein.

HUOM! Välityspalvelun kautta kotia etsivät eläimet EIVÄT ole yhdistyksen ns. omia eläimiä. Välityspalvelu tarkoittaa sitä, että Dewi ry toimii ainoastaan välikätenä kodin etsinnässä, ja tällä sivulla olevista eläimistä ei esim. tehdä luovutussopimusta. Mikäli ilmoituksessa on mainittu omistajan yhteystiedot, otathan yhteyttä suoraan häneen. Yhdistys ei vastaa välityspalvelussa olevien eläinten kyselyihin, ellei ilmoituksessa erikseen niin mainita.